Βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Δημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Μεταβολισμού του University of Surrey (BSc Nutrition).

Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική διαιτολογία στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Ιατρικής Σχολής του King’s College London, με υποτροφία από το National Health Service (MSc Dietetics).

Συμμετείχε στην Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας (ΠΑ.ΜΕ.Δ.Υ.) ως υποψήφιος διδάκτορας, η οποία υλοποιήθηκε από την Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Καθηγητές από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Υποστήριξε την διδακτορική του διατριβή και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας με βαθμό “Άριστα” (Επιβλέπων: Καθηγητής Ζαμπέλας Αντώνης). Για να δείτε τις επιστημονικές δημοσιεύσεις πατήστε εδώ.

Έχει εκπαιδευθεί για 15 μήνες σε νοσοκομεία του National Health Service (N.H.S.) στο Λονδίνο, όπως το Great Ormond Street Hospital, το Kingston Hospital, το University College London Hospital, κτλ.. Επιπρόσθετα, έχει εκπαιδευθεί σε τεχνικές τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς, επικοινωνίας και διεκδικητικότητας καθώς και στο πρόγραμμα “Πέρα από τα όρια της δίαιτας”, που απευθύνεται σε χρόνια υπέρβαρα άτομα.

Εργάζεται ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος τα τελευταία 15 έτη ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπεύθυνος Διατροφολόγος στο Holmes Place Αθηνών και Γλυφάδας.

Έχει σχεδιάσει και συντάξει προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Διαιτολογίας (BSc (Hons) Dietetics) που πιστοποιήθηκε από το University of Wales καθώς και πρόγραμμα σπουδών Higher National Diploma (H.N.D.) in Dietetics που πιστοποιήθηκε από το EDEXCEL για λογαριασμό ιδιωτικού Κολλεγίου.

Είχε συμμετάσχει ως εκπαιδευόμενος στο European Nutrition Leadership Platform (ENLP) το 2015, ενώ το 2016 συμμετείχε στο ίδιο πρόγραμμα ως Junior Faculty.

Το 2018 μετεκπαιδεύτηκε από το King’s College London στο πρωτόκολλο διατροφής με χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs που αφορά σε ασθενείς με ευερέθιστο έντερο/ σπαστική κολίτιδα.

Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο συστηματικά (περιοδικό Plan Be, ιστοσελίδα www.insidestory.gr).

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο κοινό αλλά και σε επιστήμονες υγείας όπως για παράδειγμα στο 1ο Συμπόσιο Διαχείρισης Βάρους του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, στο Δήμο Βριλησσίων, στην εταιρεία Nike, κτλ..

Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. Έχει διατελέσει/ διατελεί:

  • Γενικός Γραμματέας του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διατροφής & Διαιτολογίας
  • Αντιπρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Μέλος της οργανωτικής της Εβδομάδας Διατροφής 2010
  • Μέλος της Ομάδας Επικοινωνίας καθώς και
  • Μέλος της Ομάδας Ειδικών στη Διαχείριση Βάρους.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων (BDA) και του Health Professions Council (HPC), της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (EEA) και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

Έχει συμμετάσχει σε μελέτη που αφορά στη διατροφική αξιολόγηση ασθενών με νεφροπάθεια. Έχει συγγράψει κεφάλαιο βιβλίου για τη διατροφική διαχείριση της διαβητικής νεφροπάθειας για σκοπό της EDTNA/ERCA. Έχει μεταφράσει το βιβλίο Counseling skills for dietitians στα Ελληνικά. Έχει γράψει κεφάλαιο βιβλίου για τη σχέση μεταξύ των αντιοξειδωτικών και των καρδιαγγειακών νοσημάτων σε συνεργασία με τον Καθηγητή Ζαμπέλα Αντώνη.

Έχει ολοκληρώσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολουθεί συστηματικά, συνέδρια στο χώρο της διατροφής και της υγείας.

ESPA