Άρθρα


image mask Ω-3 λιπαρά: οφέλη, ζωικές και φυτικές πηγές τους

Ω-3 λιπαρά: οφέλη, ζωικές και φυτικές πηγές τους

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για βέλτιστη υγεία. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του εγκεφάλου, της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της υγείας της καρδιάς. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα οφέλη των ωμέγα-3, τα τρόφιμα που τα περιέχουν και τις επιπτώσεις στην υγεία.

 

Περισσότερα »

image mask Διατροφή για Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Διατροφή για Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι μια συχνή αλλά και σύνθετη ορμονική διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι ωοθήκες. Ο τρόπος ζωής όπως για παράδειγμα το είδος και η ποσότητα της τροφής και η άσκηση μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα.

Περισσότερα »

image mask Κουλούρι Θεσσαλονίκης: ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα αγαπημένο πρωινό για πολλούς από εμάς. Είναι νόστιμο, τραγανό και πολύ εύκολο να το προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα μαζί με τον καφέ μας. Ειδικά αν είναι ζεστό η γεύση του και η ικανοποίηση που προσφέρει απογειώνονται.

Περισσότερα »

image mask 4 τρόποι να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό

4 τρόποι να βελτιώσετε τη σχέση σας με το φαγητό

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και είναι οι ημέρες τις εβδομάδες που συνήθως ξεφεύγουμε περισσότερο στο φαγητό αλλά και εκείνες που ενδεχομένως μας γεμίζουν και με περισσότερες τύψεις.

 

Περισσότερα »

image mask Διατροφή για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Διατροφή για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Ή διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs εφαρμόζεται προσωρινά και είναι μια αρκετά περιοριστική διατροφή που αφορά σε ανθρώπους με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (σπαστική κολίτιδα). Καθώς περιορίζονται πολλά τρόφιμα, σίγουρα δεν θα πρέπει να την ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις.

Περισσότερα »

ESPA