Άρθρα


image mask

Νερό με ή χωρίς λεμόνι

Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή θερμότητας από τον οργανισμό ή αλλιώς θερμογένεση, όπως γνωρίζουμε ήδη από το 1980. Από τότε οι επιστήμονες ψάχνουν στα τρόφιμα για συστατικά που θα μπορούσαν να επιδράσουν στη λειτουργία του συμπαθητικού. Υπάρχουν συστατικά που να διευκολύνουν τις  καύσεις του λίπους, και άρα να συμβάλλουν στη καταπολέμηση της παχυσαρκίας;

Περισσότερα »

image mask

Μέλι vs. ζάχαρη

Επειδή το μέλι παράγεται φυσικά από τις μέλισσες, προτείνεται ως καλύτερη διατροφική επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία. Είναι όμως αυτό αληθές; Είναι το μέλι μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη;

Περισσότερα »

image mask

Οι παγίδες της νηστείας

Όσοι νηστεύουν την περίοδο πριν από το Πάσχα απέχουν από το κρέας, ακόμα και το ψάρι, και τα γαλακτοκομικά. Για πολλούς αυτή η αποχή συνεπάγεται και απώλεια βάρους κατά την ίδια περίοδο. Όμως η απουσία συγκεκριμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας δεν σημαίνει αυτόματα πως θα αδυνατίσουμε.

Περισσότερα »

image mask

Τροφή και ανοσοποιητικό

Αν η πρόληψη είναι όντως καλύτερη της θεραπείας η μάχη ενάντια στην ασθένεια ξεκινά πριν αρρωστήσουμε. Ο τρόπος ζωής μας είναι το πρώτο τείχος προστασίας. Αν κοιμόμαστε αρκετά,  αποφεύγουμε το άγχος, παίρνουμε μέτρα για να αποφύγουμε τις μολύνσεις, δεν καπνίζουμε, διατηρούμε ένα υγιές βάρος, τρώμε υγιεινά, δεν πίνουμε πολύ, ασκούμαστε και ούτω καθεξής τότε το σώμα διατηρείται σε καλή κατάσταση και κατ’ επέκταση το ανοσοποιητικό μας  διατηρείται και αυτό σε καλή κατάσταση.

Περισσότερα »

image mask

Τι θα έλεγα σε όποιον θέλει να ξεκινήσει δίαιτα

Συχνά άνθρωποι ακολουθούν ανορθόδοξους τρόπους για να επιτύχουν απώλεια βάρους συνήθως λόγω του ότι έχουν θέσει ένα αυστηρό χρονικό περιθώριο στον εαυτό τους για να επιτύχουν το αποτέλεσμα. Σε αυτό το άρθρο αναφέρω 5 συμβουλές που θα έδινα σε όποιον θέλει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Περισσότερα »