Άρθρα


Ελαιόλαδο και υγεία της καρδιάς
Το ελαιόλαδο, σημαντικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας ενδέχεται να ωφελεί αυτούς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποιας μορφής καρδιοαγγειακή πάθηση. Προτού συνεχίσουμε ας ξεκαθαρίσουμε τους τύπους ελαιόλαδου που καταναλώνονται συνηθέστερα. Το λάδι που παράγεται πιέζοντας ώριμους καρπούς ελιάς λέγεται παρθένο ελαιόλαδο.
Περισσότερα »

Δίαιτα, άσκηση ή ψυχολόγος ;
Μέχρι το 2030 περίπου το 60% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού ενδέχεται να αποτελείται από παχύσαρκους και υπέρβαρους σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης Kelly et al. (2008). Γνωρίζουμε πως η παχυσαρκία συνδέεται με αρκετές ασθένειες, χρόνιες και άλλες, οι οποίες βασανίζουν αρκετό κόσμο.
Περισσότερα »

Τι να φάω στη νηστεία
Οι σαράντα μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα είναι περίοδος νηστείας, την οποία όσοι τηρούν δεν τρώνε κόκκινο και λευκό κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά. Ενώ ορισμένες μέρες δεν καταναλώνεται ούτε λάδι. Νηστεύοντας έχουμε οφέλη για την υγεία μας όχι μόνον επειδή αποφεύγουμε για παράδειγμα το κρέας αλλά και επειδή το κέντρο βάρους της διατροφής μας μετατοπίζεται προς τη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και δημητριακών.
Περισσότερα »

Για ένα Πάσχα ζάχαρη
Πολλές φορές στο τέλος ενός γεύματος συνειδητοποιούμε ότι φάγαμε πιο πολύ απ’ότι έπρεπε. Που σημαίνει ότι ήμασταν χορτάτοι ώρα πριν σταματήσουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μας συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα;
Περισσότερα »

Γλυκό από φλούδα λεμονιού
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι. Μια κλασσική συνταγή με διαχρονική αξία. Ξεχωριστό και ελαφρύ γλυκό με ιδιαίτερο άρωμα λεμονιού και γλυκιά γεύση.
Περισσότερα »