Υγεία


image mask Ω-3 λιπαρά: οφέλη, ζωικές και φυτικές πηγές τους

Ω-3 λιπαρά: οφέλη, ζωικές και φυτικές πηγές τους

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για βέλτιστη υγεία. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε διάφορες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του εγκεφάλου, της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της υγείας της καρδιάς. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα οφέλη των ωμέγα-3, τα τρόφιμα που τα περιέχουν και τις επιπτώσεις στην υγεία.

 

Περισσότερα »

image mask Διατροφή για Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Διατροφή για Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι μια συχνή αλλά και σύνθετη ορμονική διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι ωοθήκες. Ο τρόπος ζωής όπως για παράδειγμα το είδος και η ποσότητα της τροφής και η άσκηση μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα.

Περισσότερα »

image mask Διατροφή για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Διατροφή για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Ή διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs εφαρμόζεται προσωρινά και είναι μια αρκετά περιοριστική διατροφή που αφορά σε ανθρώπους με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (σπαστική κολίτιδα). Καθώς περιορίζονται πολλά τρόφιμα, σίγουρα δεν θα πρέπει να την ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις.

Περισσότερα »

image mask Καρύδια: ένας σύμμαχος υγείας

Καρύδια: ένας σύμμαχος υγείας

Τα καρύδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας ενώ ξεχωρίζουν και για την ωραία τους γεύση. Περιέχουν καλά λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα περιέχουν βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες, ωμέγα-3 λιπαρά, μαγνήσιο καθώς και άλλα συστατικά.

Περισσότερα »

image mask Η τροφή έναντι των ιώσεων

Η τροφή έναντι των ιώσεων

Περισσότεροι από 200 ιοί προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. Ο ρινοϊός, που είναι ο πιο κοινός, ευθύνεται για το 30-50% όλων των κρυολογημάτων. Μεταφέρεται μέσω της φυσικής επαφής, όπως χειραψίες, επαφή με πόμολα/ επιφάνειες αλλά και μέσω του αέρα. Η οικογένεια των κορωνοϊών ευθύνεται για 10-15% των κρυολογημάτων.

Περισσότερα »

ESPA