Επικαιρότητα


image mask Παχυσαρκία και απώλεια βάρους εν μέσω πανδημίας

Παχυσαρκία και απώλεια βάρους εν μέσω πανδημίας

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έφεραν δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους ή, τουλάχιστον, δεν μπορούν να το κάνουν όπως πριν. Η μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων είναι αναγκασμένοι είτε να εργάζονται από το σπίτι, είτε να σταματήσουν τελείως. Είναι, λοιπόν, εύλογο να αναρωτηθεί κανείς: Τι επίπτωση θα έχει αυτό στο σωματικό βάρος;

Περισσότερα »

image mask Τρόφιμα και κορωνοϊός

Τρόφιμα και κορωνοϊός

Ο ιός μεταδίδεται μέσω της επαφής με άτομο το οποίο φέρει τον ιό. Όταν αναπνέουμε, μιλάμε, φταρνιζόμαστε ή βήχουμε αποβάλλονται από το στόμα και τη μύτη σταγονίδια τα οποία εισπνέει κάποιος άλλος που βρίσκεται κοντά μας.

Περισσότερα »

image mask Κορωνοϊός COVID-2019

Κορωνοϊός COVID-2019

Φιλοσοφία μας είναι πως η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Σε αυτό δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις. Τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις για τον κορωνοϊό “τρέχουν” και είναι φυσικό η ανησυχία μας να αυξάνεται.

Περισσότερα »

image mask Διατροφή & περιβάλλον

Διατροφή & περιβάλλον

Η ανθρώπινη διατροφή ενώνει την υγεία με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Η κατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία όμως μπορεί να επιδράσει και στο περιβάλλον. Η αλλαγή προς μια διατροφή που θα προάγει και την «υγεία» του περιβάλλοντος μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Περισσότερα »

image mask Οι παγίδες της νηστείας

Οι παγίδες της νηστείας

Όσοι νηστεύουν την περίοδο πριν από το Πάσχα απέχουν από το κρέας, ακόμα και το ψάρι, και τα γαλακτοκομικά. Για πολλούς αυτή η αποχή συνεπάγεται και απώλεια βάρους κατά την ίδια περίοδο. Όμως η απουσία συγκεκριμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας δεν σημαίνει αυτόματα πως θα αδυνατίσουμε.

Περισσότερα »

ESPA