Επικαιρότητα


image mask

Καρκίνος: κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας

Μια Oμάδα Εργασίας αποτελούμενη από 22 επιστήμονες από 10 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Λυών της Γαλλίας (στο International Agency for Research on Cancer) προκειμένου να εξετάσουν την επίδραση της κατανάλωσης του κόκκινου και του επεξεργασμένου κρέατος στην καρκινογένεση. Η ομάδα για το σκοπό αυτό εξέτασε περισσότερες από 800 μελέτες οι οποίες αφορούσαν στη σχέση του καρκίνου και του κρέατος.

Περισσότερα »

image mask

Τι να φάω στη νηστεία

Οι σαράντα μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα είναι περίοδος νηστείας, την οποία όσοι τηρούν δεν τρώνε κόκκινο και λευκό κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά. Ενώ ορισμένες μέρες δεν καταναλώνεται ούτε λάδι. Νηστεύοντας έχουμε οφέλη για την υγεία μας όχι μόνον επειδή αποφεύγουμε για παράδειγμα το κρέας αλλά και επειδή το κέντρο βάρους της διατροφής μας μετατοπίζεται προς τη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και δημητριακών.

Περισσότερα »

image mask

Για ένα Πάσχα ζάχαρη

Πολλές φορές στο τέλος ενός γεύματος συνειδητοποιούμε ότι φάγαμε πιο πολύ απ’ότι έπρεπε. Που σημαίνει ότι ήμασταν χορτάτοι ώρα πριν σταματήσουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μας συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα;

Περισσότερα »

image mask

Τα μυστικά της 14ης Φεβρουαρίου

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που προσφέρετε αγάπη και δώρα στον άνθρωπο που κρατά τα μυστικά της καρδιά σας. Γνωρίζετε όμως πως τα μυστικά για μια υγιή καρδιά είναι, μεταξύ άλλων, η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική φυσική δραστηριότητα; Με αφορμή τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρετε στο έτερον ήμισυ σας κάτι ξεχωριστό.

Περισσότερα »

image mask

Πρόσκληση για συμμετοχή σε πρόγραμμα παρέμβασης

Λόγω του υψηλού ποσοστού εμφάνισης της καρδιαγγειακής νόσου και των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα των Ελλήνων, η Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ξεκινά φέτος ένα πρόγραμμα παρέμβασης σε άντρες και γυναίκες άνω των 45 ετών, που έχουν υψηλή χοληστερόλη.

Περισσότερα »