Επικαιρότητα


image mask

Διατροφή & περιβάλλον

Η ανθρώπινη διατροφή ενώνει την υγεία με τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Η κατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία όμως μπορεί να επιδράσει και στο περιβάλλον. Η αλλαγή προς μια διατροφή που θα προάγει και την «υγεία» του περιβάλλοντος μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Περισσότερα »

image mask

Οι παγίδες της νηστείας

Όσοι νηστεύουν την περίοδο πριν από το Πάσχα απέχουν από το κρέας, ακόμα και το ψάρι, και τα γαλακτοκομικά. Για πολλούς αυτή η αποχή συνεπάγεται και απώλεια βάρους κατά την ίδια περίοδο. Όμως η απουσία συγκεκριμένων τροφών από το διαιτολόγιό μας δεν σημαίνει αυτόματα πως θα αδυνατίσουμε.

Περισσότερα »

image mask

Καρκίνος: κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας

Μια Oμάδα Εργασίας αποτελούμενη από 22 επιστήμονες από 10 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Λυών της Γαλλίας (στο International Agency for Research on Cancer) προκειμένου να εξετάσουν την επίδραση της κατανάλωσης του κόκκινου και του επεξεργασμένου κρέατος στην καρκινογένεση. Η ομάδα για το σκοπό αυτό εξέτασε περισσότερες από 800 μελέτες οι οποίες αφορούσαν στη σχέση του καρκίνου και του κρέατος.

Περισσότερα »

image mask

Τι να φάω στη νηστεία

Οι σαράντα μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα είναι περίοδος νηστείας, την οποία όσοι τηρούν δεν τρώνε κόκκινο και λευκό κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά. Ενώ ορισμένες μέρες δεν καταναλώνεται ούτε λάδι. Νηστεύοντας έχουμε οφέλη για την υγεία μας όχι μόνον επειδή αποφεύγουμε για παράδειγμα το κρέας αλλά και επειδή το κέντρο βάρους της διατροφής μας μετατοπίζεται προς τη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και δημητριακών.

Περισσότερα »

image mask

Για ένα Πάσχα ζάχαρη

Πολλές φορές στο τέλος ενός γεύματος συνειδητοποιούμε ότι φάγαμε πιο πολύ απ’ότι έπρεπε. Που σημαίνει ότι ήμασταν χορτάτοι ώρα πριν σταματήσουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μας συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα;

Περισσότερα »