Συχνές ερωτήσεις


image mask

Μέλι vs. ζάχαρη

Επειδή το μέλι παράγεται φυσικά από τις μέλισσες, προτείνεται ως καλύτερη διατροφική επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία. Είναι όμως αυτό αληθές; Είναι το μέλι μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη;

Περισσότερα »

image mask

Υγιεινή διατροφή στις γιορτές

Στις γιορτές πολλοί από εμάς τρώμε παραπάνω και βάζουμε κιλά. Υπάρχει αντίδοτο σ’ αυτό; Εδώ αναλύουμε την υγιεινή διατροφή σε τρία επίπεδα, ενώ κλείνουμε μιλώντας για το ρόλο που μπορεί να παίξει η άσκηση.

Περισσότερα »

image mask

Ζάχαρη: καστανή vs λευκή

Τα τρόφιμα ολικής άλεσης θεωρούνται καλύτερες επιλογές σε σύγκριση με εκείνα που είναι «λευκά» (δεν είναι ολικής άλεσης). Έτσι το καστανό χρώμα στα τρόφιμα έχει συνδεθεί με την υγεία. Όμως, αντίστοιχοι ισχυρισμοί γίνονται και όσον αφορά στην καστανή ζάχαρη η οποία αναφέρεται αρκετές φορές ως καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη λευκή.

Περισσότερα »

image mask

Τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού κατά της οξείδωσης. Αποτελούν μια στρατιά ουσιών που αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων από την οξείδωση. Αντίπαλος τους είναι οι ελεύθερες ρίζες. Οι δράσεις των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών μπορούν να γίνουν κατανοητές μόνο σε συνδυασμό.

Περισσότερα »

image mask

Mε ή χωρίς γλουτένη;

Τα ράφια των σούπερ-μάρκετ γεμίζουν από προϊόντα χωρίς γλουτένη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι την αντιμετωπίζουν ως τον διάβολο. Τι είναι μόδα και τι πραγματικότητα; Ένας διατροφολόγος αποκωδικοποιεί τις πιο πρόσφατες έρευνες.

Περισσότερα »