Συχνές ερωτήσεις


Μέλι vs. ζάχαρη
Επειδή το μέλι παράγεται φυσικά από τις μέλισσες, προτείνεται ως καλύτερη διατροφική επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη, η οποία έχει υποστεί επεξεργασία. Είναι όμως αυτό αληθές; Είναι το μέλι μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη ζάχαρη;
Περισσότερα »

Υγιεινή διατροφή στις γιορτές
Στις γιορτές πολλοί από εμάς τρώμε παραπάνω και βάζουμε κιλά. Υπάρχει αντίδοτο σ’ αυτό; Εδώ αναλύουμε την υγιεινή διατροφή σε τρία επίπεδα, ενώ κλείνουμε μιλώντας για το ρόλο που μπορεί να παίξει η άσκηση.
Περισσότερα »

Ζάχαρη: καστανή vs λευκή
Τα τρόφιμα ολικής άλεσης θεωρούνται καλύτερες επιλογές σε σύγκριση με εκείνα που είναι “λευκά” (δεν είναι ολικής άλεσης). Έτσι το καστανό χρώμα στα τρόφιμα έχει συνδεθεί με την υγεία. Όμως, αντίστοιχοι ισχυρισμοί γίνονται και όσον αφορά στην καστανή ζάχαρη η οποία αναφέρεται αρκετές φορές ως καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη λευκή.
Περισσότερα »

Τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού κατά της οξείδωσης. Αποτελούν μια στρατιά ουσιών που αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων από την οξείδωση. Αντίπαλος τους είναι οι ελεύθερες ρίζες. Οι δράσεις των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών μπορούν να γίνουν κατανοητές μόνο σε συνδυασμό.
Περισσότερα »

Mε ή χωρίς γλουτένη;
Τα ράφια των σούπερ-μάρκετ γεμίζουν από προϊόντα χωρίς γλουτένη και όλο και περισσότεροι άνθρωποι την αντιμετωπίζουν ως τον διάβολο. Τι είναι μόδα και τι πραγματικότητα; Ένας διατροφολόγος αποκωδικοποιεί τις πιο πρόσφατες έρευνες.
Περισσότερα »