Υγιής καρδιά

Υγιής καρδιά

Τα νοσήματα που αφορούν στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία είναι πολυάριθμα και πολλά από αυτά σχετίζονται με την αθηροσκλήρωση. Η αθηροσκλήρωση αναπτύσσεται όταν μια ουσία που ονομάζεται αθηρωματική πλάκα συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών. Αυτό οδηγεί στο στένεμα των αρτηριών και κάνει δυσκολότερη την κυκλοφορία του αίματος. Αν δημιουργηθεί θρόμβος, μπορεί να σταματήσει η ροή του αίματος με απο-τέλεσμα μια καρδιακή προσβολή ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι διατροφικές συνήθειες αποτελούν σημαντικό παράγοντα προστασίας ενάντια στα νοσήματα της καρδιάς (πρόληψη) ενώ έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη θεραπεία, για πα-ράδειγμα στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.  Σκοπός της υπηρεσίας είναι να βοηθήσει το άτομο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή του έτσι ώστε να θωρακίσει την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Μια διατροφή φιλική για τη καρδιά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης, να περιορίσει τη δημιουργία θρόμβων και να μειώσει τη αυξημένη αρτηριακή πίεση (υπέρταση).

Η υπηρεσία απευθύνεται σε άτομα:

  • Που θέλουν να μειώσουν τα αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης ή/ και τριγλυκεριδίων στο αίμα, είτε λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή είτε όχι.
  • Που έχουν ήδη υποστεί κάποιο καρδιαγγειακό επεισόδιο και θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους ή/ και το σωματικό τους βάρος.
healthy heart
ESPA