Υγεία


image mask

Μπαχαρικά και υγεία

Τα οφέλη από τη διατροφή μπαχαρικών δεν είναι κάτι καινούριο, για παράδειγμα η κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς ελαττώνει την όρεξη, περιορίζει τη πρόσληψη τροφής και μειώνει έτσι το ρίσκο να πάρουμε βάρος. Τα μπαχαρικά ενδέχεται να αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων και συνδέονται με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου.

Περισσότερα »

image mask

Ελαιόλαδο και υγεία της καρδιάς

Το ελαιόλαδο, σημαντικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας ενδέχεται να ωφελεί αυτούς που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποιας μορφής καρδιοαγγειακή πάθηση. Προτού συνεχίσουμε ας ξεκαθαρίσουμε τους τύπους ελαιόλαδου που καταναλώνονται συνηθέστερα. Το λάδι που παράγεται πιέζοντας ώριμους καρπούς ελιάς λέγεται παρθένο ελαιόλαδο.

Περισσότερα »

image mask

Γνωρίστε τα τρόφιμα ολικής άλεσης

Τα δημητριακά είναι φυτά που προορίζονται για τη διατροφή μας. Για την ακρίβεια πρόκειται για σπόρους αυτών των φυτών. Οι δύο βασικές τους κατηγορίες είναι ολικής άλεσης και επεξεργασμένα. Ο σπόρος ολικής άλεσης αποτελείται από 3 μέρη.

Περισσότερα »

image mask

Αλκοόλ ευφραίνει καρδίαν…;

Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τη φράση, παραφρασμένη από τη Βίβλο, πιθανότατα θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά της παραθέτοντας κάποια εμπειρία τους. Το αλκόολ μας συνοδεύει στις χαρές, τις γιορτές και στις διασκεδάσεις μας. Καθώς λοιπόν αγγίζει σχεδόν όλους, θα ήταν ωφέλιμο να μιλήσουμε για το πόσο πρέπει να πίνουμε, πώς μας επηρεάζει το αλκοόλ, τί προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουμε και αν υπάρχουν τρόποι να συγκρατήσουμε τη κατανάλωσή του.

Περισσότερα »

image mask

5 τρόποι να μειώσετε το αλάτι

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης. Η τελευταία συμβάλει στην εμφάνιση νοσημάτων της καρδιάς και των νεφρών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Μειώνοντας το αλάτι μειώνεται και το ρίσκο εμφάνισης αυτών των νοσημάτων.

Περισσότερα »