Υγεία
Τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού κατά της οξείδωσης. Αποτελούν μια στρατιά ουσιών που αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων από την οξείδωση. Αντίπαλος τους είναι οι ελεύθερες ρίζες. Οι δράσεις των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών μπορούν να γίνουν κατανοητές μόνο σε συνδυασμό.
Περισσότερα »Αυγό και χοληστερόλη: μια μεγάλη παρεξήγηση
Το 1968 η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστούσε στους πολίτες να μην τρώνε πάνω από τρεις κρόκους την εβδομάδα καθώς υπέθετε ότι η αυξημένη κατανάλωση χοληστερόλης από τα τρόφιμα οδηγεί σε αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα –και κατά συνέπεια σε αυξημένο ρίσκο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τώρα η επιστημονική κοινότητα αναθεωρεί.
Περισσότερα »Η σημασία του νερού το καλοκαίρι
Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η εποχή προσφέρεται για να μιλήσουμε για τη σημασία της κατανάλωσης νερού και της ενυδάτωσης. Συνηθέστερα όταν μιλάμε για ενυδάτωση εννοούμε την αύξηση της υγρασίας των δερματικών κυττάρων. Ωστόσο πίνοντας νερό όχι μόνο ενυδατώνουμε το δέρμα αλλά ωφελούμε το σώμα μας και με άλλους τρόπους.
Περισσότερα »Περπάτημα και υγεία για μεγαλύτερους
Το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα ονομάζεται γλυκαιμία. Ο οργανισμός μας κρατά τη γλυκόζη σε συγκεκριμένα επίπεδα παράγοντας μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη. Αυτή διευκολύνει στην απορρόφηση της γλυκόζης και περιορίζει τη παραγωγή της από το συκώτι.
Περισσότερα »Καρκίνος: κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας
Μια Oμάδα Εργασίας αποτελούμενη από 22 επιστήμονες από 10 χώρες συγκεντρώθηκαν στη Λυών της Γαλλίας (στο International Agency for Research on Cancer) προκειμένου να εξετάσουν την επίδραση της κατανάλωσης του κόκκινου και του επεξεργασμένου κρέατος στην καρκινογένεση. Η ομάδα για το σκοπό αυτό εξέτασε περισσότερες από 800 μελέτες οι οποίες αφορούσαν στη σχέση του καρκίνου και του κρέατος.
Περισσότερα »