Άρθρα


image mask

Τι να φάω στη νηστεία

Οι σαράντα μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα είναι περίοδος νηστείας, την οποία όσοι τηρούν δεν τρώνε κόκκινο και λευκό κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά. Ενώ ορισμένες μέρες δεν καταναλώνεται ούτε λάδι. Νηστεύοντας έχουμε οφέλη για την υγεία μας όχι μόνον επειδή αποφεύγουμε για παράδειγμα το κρέας αλλά και επειδή το κέντρο βάρους της διατροφής μας μετατοπίζεται προς τη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, οσπρίων και δημητριακών.

Περισσότερα »

image mask

Για ένα Πάσχα ζάχαρη

Πολλές φορές στο τέλος ενός γεύματος συνειδητοποιούμε ότι φάγαμε πιο πολύ απ’ότι έπρεπε. Που σημαίνει ότι ήμασταν χορτάτοι ώρα πριν σταματήσουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μας συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα;

Περισσότερα »

image mask

Γλυκό από φλούδα λεμονιού

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι. Μια κλασσική συνταγή με διαχρονική αξία. Ξεχωριστό και ελαφρύ γλυκό με ιδιαίτερο άρωμα λεμονιού και γλυκιά γεύση.

Περισσότερα »

image mask

Προσέχω για να μην έχω

Θα μιλήσουμε για τη διατροφή και τη γήρανση. Το κάνουμε με αφορμή τη μελέτη από τους Samieri και συνεργάτες (2013) που έγινε στις ΗΠΑ, και εξέτασε το αν η διατροφή στη μέση ηλικία επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας αργότερα στη ζωή.

Περισσότερα »

image mask

Αδύνατη… μνήμη (και προσοχή)

Όσοι έχουν κάνει πολύμηνη δίαιτα για να χάσουν βάρος το γνωρίζουν. Ο ρυθμός απώλειας βάρους, κατά μέσο όρο, μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, δεν είναι ασύνηθες το βάρος που χάσαμε να το ξαναπαίρνουμε. Ο λόγος είναι προφανής, η συμμόρφωση με μια συγκεκριμένη δίαιτα για να χάσουμε βάρος είναι κοπιαστική. Η διανοητική συγκέντρωση αυξομειώνεται και το ίδιο συμβαίνει με το βάρος.

Περισσότερα »