Άρθρα


Διατροφή για το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
Ή διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε FODMAPs εφαρμόζεται προσωρινά και είναι μια αρκετά περιοριστική διατροφή που αφορά σε ανθρώπους με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (σπαστική κολίτιδα). Καθώς περιορίζονται πολλά τρόφιμα, σίγουρα δεν θα πρέπει να την ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις.
Περισσότερα »

Ρόδι: οφέλη πέρα από την καλή τύχη!
Σπάμε ένα ρόδι για καλοτυχία όμως, πέρα από τύχη, μας προσφέρει αρκετά περισσότερα. Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά ενώ περιέχει και άλλες ευεργετικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες (για παράδειγμα ανθοκυανίνες και ταννίνες).
Περισσότερα »

Τρώγοντας πιο συνειδητά
Με το καθημερινό μας πρόγραμμα γεμάτο υποχρεώσεις είναι δύσκολο να έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε το φαγητό μας. Όμως όταν τρώμε γρήγορα, το στομάχι μας μπερδεύει τον εγκέφαλο μας, ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται σωστά αν έχουμε χορτάσει ή όχι.
Περισσότερα »

Δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων ή χαμηλού λίπους;
Για όλους εκείνους που έχουν προσπαθήσει να μειώσουν το βάρους τους οι λέξεις δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτα χαμηλού λίπους δεν είναι άγνωστες.
Το ερώτημα είναι εάν κάποια δίαιτα από αυτές προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους. Σε αυτό το άρθρο θα συγκρίνουμε τις δυο μεθόδους και την επίδραση τους στο σώμα μας.
Περισσότερα »

Καρύδια: ένας σύμμαχος υγείας
Τα καρύδια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία μας ενώ ξεχωρίζουν και για την ωραία τους γεύση. Περιέχουν καλά λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα περιέχουν βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες, ωμέγα-3 λιπαρά, μαγνήσιο καθώς και άλλα συστατικά.
Περισσότερα »