Γλυκό από φλούδα λεμονιού

ΥλικάΦλούδες λεμονιού

  • 2 κιλά λεμόνια χοντρόφλουδα
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ της κούπας γλυκόζη

 

 

Οδηγίες

Σαν πρώτο βήμα ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια. Χαράζουμε τη φλούδα σε 4 ή σε 6 ή σε 8 φέτες και τις αφαιρούμε με προσοχή. Έπειτα τις τυλίγουμε σε ρολά τα οποία συγκρατούμε είτε με κλωστή είτε με οδοντογλυφίδες. Μετά ξεπικρίζουμε τις φλούδες βράζοντας τες 3 φορές, διάρκειας 10 λεπτών η κάθεμία, και σε καινούριο κάθε φορά νερό. Συνεχίζουμε στραγγίζοντάς τες.

Σε δεύτερη φάση βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα (ή τη κλωστή) και ρίχνουμε τα ρολά στη κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη όπου θα βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνουμε να σταθούν μέσα στο σιρόπι. Την επόμενη μέρα τα ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τη γλυκόζη.

ESPA